(Aνανέωση 22.07 – Αρχικό δημοσίευμα 14.48): Μεγάλος σεισμός με επίκεντρο  της Εύβοια (ήταν τόσο μεγάλη η χρονική διάρκειά του που φάνηκε σα να ήταν δύο διαφορετικοί!) έσεισε την Αττική, την Εύβοια και τις ακτές τις βορειοανατολικής Πελοποννήσου. 

">

Ήταν έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών και έχουν σκορπίσει την αγωνία γιατί φάνηκε ότι ο σεισμός τα ξημερώματα σήμερα, κατά σπάνιο τρόπο σε ότι αφορά τις μετασεισμικές ακολουθίες, δεν ήταν ο κύριος, αλλά ακολούθησε ακόμα ισχυρότερος!

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν πολύ μικρό, μόλις 5 χιλιόμετρα, και επίκεντρο πάλι τα 5-8 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά του χωριού Ζάρακες στη νότια Εύβοια.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τον σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ, ωστόσο λίγο αργότερα αναθεώρησε στα 5 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης (29/11) το άγνωστο αυτό ρήγμα είχε σεισμική δόνηση 4,8 και στη συνέχεια έδωσε άλλους δυο μεγέθους 4,1 και 4,2 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό 5 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια, που ταρακούνησε και την Αττική.

Ο Ε.Λέκκας επισήμανε ότι η αποψινή σεισμική δόνηση ήταν μεγαλύτερη από την πρωινή, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ.

Ερωτηθείς αν είναι ο κύριος σεισμός, απάντησε: «Πλέον περιπλέκεται το θέμα, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός».