Τουλάχιστον 442 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Περίπου 646 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και άλλοι 402 εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ οι αρχές προσπαθούν ακόμη να φθάσουν σε ορισμένες ζώνες του νησιού Σουμάτρα, από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερα, όπου χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί και στερούνται απαραίτητων εφοδίων.

Οι μουσώνες που επιδεινώθηκαν από τις τροπικές καταιγίδες έχουν προκαλέσει μερικές από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη επίσης, με εκατομμύρια να έχουν πληγεί σε όλη την περιοχή.

Στην Ταϊλάνδη ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 170, με δύο νεκρούς να αναφέρουν στη βόρεια πολιτεία Περλίς της Μαλαισίας.

Κατά τα άλλα, έχουν σημειωθεί σχεδόν 193 θάνατοι στη Σρι Λάνκα λόγω μιας περιόδου ιδιαίτερα ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης.