Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής  30 Ιουνίου, σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σαντορίνης.

">

Με δεδομένη την ύπαρξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, αλλά και των ανησυχιών που υπάρχουν τα τελευταία 3 χρόνια για τη δραστηριότητά του (μην ξεχνάμε ότι το ηφαίστειο είναι ενεργό), εκφράζεται η ανησυχία ότι θα μπορούσε να σχετίζεται  με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Άλλωστε η απόσταση είναι πολύ μικρή!

Μιλάμε για το ίδιο ηφαίστειο που προκάλεσε την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού κάπου στο 1.600 π.Χ!

Σχετικό άρθρο για το αν μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά το ηφαίστειο της Σαντορίνης είχε γράψει το pronews.gr μόλις πριν από 4 μήνες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο εν λόγω σεισμός ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 10:49 το πρωί ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμοργού.

Σε πρόσφατη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Geoscience», ερευνητές με βάση τα Πανεπιστήμια του Πόρτσμουθ και του Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης και βρήκαν ότι η στάθμη του νερού της θάλασσας ενδέχεται να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πότε το ηφαίστειο «ξυπνάει».