Ένας θαλάσσιος ερευνητής ανακάλυψε ένα ασυνήθιστο πλάσμα που ξεβράστηκε στην ακτή στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα αμερικάνικο χέλι, το οποίο συνήθως δεν ζει σε αλμυρό νερό και το οποίο σπάνια φτάνει σε μέγεθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο, όπως αναφέρει το CNN . Ο Τζέις Τούνελ, του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας, που ανακάλυψε το πλάσμα, λέει ότι πρόκειται για χέλι μέγιστου μεγέθους. Το χέλι είναι πάνω από 1,2 μέτρα.

Δημοσίευσε ένα βίντεο από το ασυνήθιστο ψάρι στη σελίδα της Mission-Aransas Reservation στο Facebook και οι εικόνες έγιναν viral. « Είναι τεράστιο. Πρέπει να έχει μήκος 1,2 μέτρα », είπε ο Τούνελ για το χέλι .


« Είναι ενδιαφέρον ότι τα χέλια είναι συνήθως πολύ μικρότερα. Οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για δόλωμα ψαρέματος », πρόσθεσε. Το χέλι που ανακαλύφθηκε από το Τούνελ ήταν ένα θηλυκό που θα μπορούσε να παράγει έως και 4 εκατομμύρια αυγά, είπε. Όμως τα περισσότερα από αυτά ελήφθησαν από το νερό, καθώς το είδος ζει κυρίως σε ποτάμια και εκβολές ποταμών.

« Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι φίδια. Όχι, είναι ψάρια, μόνο ενός πολύ ενδιαφέροντος είδους», εξήγησε ο ερευνητής. Το μακρύτερο αμερικανικό χέλι που έχει βρεθεί ποτέ στο Τέξας είναι 106 εκατοστά , σύμφωνα με το Texas Parks & Wildlife. Είναι το μόνο είδος χελιού γλυκού νερού στη Βόρεια Αμερική, αλλά κολυμπάει στον ωκεανό για να γεννήσει .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!