Τους 122, έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τις δασικές φωτιές που μαίνονται από την Παρασκευή στη Χιλή.

Όλα τα θύματα καταγράφηκαν στην επαρχία Βαλπαραΐσο, σύμφωνα με την υπηρεσία, η οποία διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο 32 πτώματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προηγούμενος προσωρινός απολογισμός που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η SML έκανε λόγο για 112 νεκρούς.

Φωτιές στη Χιλή: Ο ουρανός έγινε μαύρος, όλα ήταν σκοτεινά, λέει κάτοικος

«Από τη μια στιγμή στην άλλη, η φωτιά έφτασε μέχρι το βοτανικό πάρκο. Σε 10 λεπτά η φωτιά ήταν ήδη πάνω μας», δήλωσε η κάτοικος της Vina del Mar, Τζέσικα Μπάριος, η οποία έχασε το σπίτι της από τις πυρκαγιές, όπως μετέδωσε ο Guardian.

«Υπήρχε καπνός, ο ουρανός έγινε μαύρος, όλα ήταν σκοτεινά. Ο άνεμος ήταν σαν κυκλώνας. Ήταν σαν να βρισκόμαστε στην κόλαση», πρόσθεσε.

Το βράδυ της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Μονσάλβε, δήλωσε ότι υπήρχαν ακόμη 165 ενεργές πυρκαγιές, έναντι 154 το Σάββατο.

Έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και ο στρατός έχει σταλεί για να βοηθήσει τους πυροσβέστες να σταματήσουν την εξάπλωση.

Ο Μονσάλβε δήλωσε ότι οι ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες και η νεφοκάλυψη θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αρχές να σβήσουν τις πυρκαγιές τις επόμενες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι ακραίες», δήλωσε ο Μονσάλβε σε συνέντευξη Τύπου.