Ηλιοφάνεια αναμένεται γενικά την Κυριακή, με τοπικές βροχές στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, μέτριους βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Ο καιρός αύριο 5/6.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Δωδεκάνησα.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί:

  • από 19 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς),
  • από 20 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο έως τους 36 βαθμούς),
  • από 22 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 32 βαθμούς),
  • από 21 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη,
  • από 18 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,
  • από 18 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.