Τα σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες και καταστάσεις, και μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσουν συμπτώματα που μοιάζουν με σχιζοφρένεια, ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, δεν μπορούν να διαγνωστούν ως σχιζοφρενείς.

Οι περισσότεροι κτηνίατροι και σκυλογιατροί θα σου πουν ότι τα σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από σχεδόν κάθε ψυχιατρική διαταραχή που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους – εκτός από τη σχιζοφρένεια.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα αναπτύξουν αυτές τις τάσεις για άλλους λόγους. Οι τάσεις που μοιάζουν με τη σχιζοφρένεια στα σκυλιά μπορεί να εκδηλωθούν με συμπεριφορές όπως, η επιθετικότητα, η μανία και πολλά άλλα. Οι γρήγορες αλλαγές, που παραδοσιακά χαρακτηρίζονται από επιθετικές και βίαιες τάσεις, είναι τα πρώτα από τα λίγα ενδεικτικά σημάδια ότι ο σκύλος σας μπορεί να υποφέρει από συμπτώματα παρόμοια με τη σχιζοφρένεια.

Χαρακτηρίζονται συνήθως από οξείες αλλαγές στην προσωπικότητά τους χωρίς προφανή λόγο, πολλά σκυλιά υπόκεινται να αλλάξουν γρήγορα την καλή τους φύση και να μετατραπούν σε σκύλο που δαγκώνει, επιτίθεται, γρυλίζει και πολλά άλλα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όμως ότι οι σκύλοι δεν μπορούν να διαγνωστούν με σχιζοφρένεια με ανθρώπινους όρους, κυρίως επειδή η σχιζοφρένεια είναι μια σύνθετη, ψυχολογική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ένα χαρακτηριστικό δημιουργικής ιδιοφυΐας που είναι μοναδικά ανθρώπινο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!