Η Pang Pha είναι ένας ελέφαντας που ξεφλουδίζει μπανάνες με την προβοσκίδα σαν να έχει… χέρια.

Η προβοσκίδα του ελέφαντα είναι ένα όργανο που μπορεί να κάνει τα πάντα. Να σηκώσει από ένα κούτσουρο μέχρι και ένα τσιπς τορτίγιας χωρίς να το σπάσει.

Ομάδα ερευνητών από το Βερολίνο βρήκε σε έναν ελέφαντα μια ιδιαίτερη συμπεριφορά. Η Pang Pha μπορεί να ξεφλουδίσει μια μπανάνα.

">

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

  • Ναι (23%, 4.118 Votes)
  • Όχι (66%, 11.893 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 816 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 133 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (6%, 1.033 Votes)

Σύνολο ψήφων: 17.993

Loading ...

Η πρωταγωνίστρια αυτής της νέας μελέτης, ένας ασιατικός ελέφαντας ονόματι Pang Pha, ήταν μωρό όταν έφτασε στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου το 1987. Όπως πολλοί ελέφαντες του ζωολογικού κήπου, έτσι και εκείνη την ταΐσαν μπανάνες.

Ο Δρ Μπρεχτ και οι συνεργάτες του υποψιάζονται ότι η Πανγκ Φα, η οποία μεγάλωσε στον ζωολογικό κήπο, ανέπτυξε τη μέθοδό της αφού παρακολούθησε τους φροντιστές της να της ξεφλουδίζουν τα φρούτα.

Ο συγκεκριμένος ελέφαντας αν του δώσεις μια κίτρινη μπανάνα με καφέ στίγματα μπορεί να την ξεφλουδίσει. Θα κόψει τη μπανάνα στη μέση με την άκρη του κορμού της και στη συνέχεια θα κουνήσει το φρούτο μέχρι να γλιστρήσει το εσωτερικό. Μετά θα καταβροχθίσει τον πολτό, αφήνοντας πίσω τη φλούδα.

«Είναι αρκετά επιδέξιο», είπε ο Michael Brecht, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και ένας από τους συγγραφείς μιας νέας εργασίας σχετικά με την ικανότητα του Pang Pha να ξεφλουδίζει.