Η σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση εν μέσω πολικού ψύχους, κυκλοφοριακό χάος και ακυρώσεις πτήσεων.

Περίπου 530.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα, ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος) – έναντι 1,5 εκατ. δώδεκα ώρες νωρίτερα – ιδίως στη Βόρεια Καρολίνα, το Τενεσί και το Μέιν, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Poweroutage.us. Και στις τρεις πολιτείες καταγράφονταν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σάκης Αρναούτογλου: Πτώση 15 βαθμών μέσα σε τρία μόνο λεπτά!

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για την ψυχρή εισβολή στις ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Πτώση 15 βαθμών μέσα σε τρία μόνο λεπτά!

Ένα διάγραμμα θερμοκρασίας από την πόλη Cheyenne στην πολιτεία Wyoming των ΗΠΑ δείχνει πόσο ακραία ήταν η πτώση της θερμοκρασίας με την άφιξη του αρκτικού παγωμένου αέρα. Η θερμοκρασία έπεσε από τους συν 5 στους μείον 10 βαθμούς μέσα σε τρία μόλις λεπτά μεταξύ 13:05 και 13:08 προκαλώντας αιφνίδιο παγετό!

Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους και σε εκείνες /ους που γιορτάζουν σήμερα!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!