Η ηθοποιός Sydney Sweeney αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι ο αγαπημένος της αυτοκράτορας της ανατολικής ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είναι ο Ηράκλειος.

«Η επιστροφή εναντίον των Σασσανιδών ήταν απίστευτη», είπε η σταρ του Χόλιγουντ,

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια καλύτερη ιστορία επιστροφής σε όλη τη ρωμαϊκή ιστορία, ίσως μετά τον 2ο Πουνικό πόλεμο, αλλά είναι κοντά!»

Ο Φλάβιος Ηράκλειος (575 – 11 Φεβρουαρίου 641) ήταν Ο αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ΠΟΥ Κατά τη βασιλεία του η ελληνική γλώσσα έγινε η επίσημη γλώσσα του βυζαντινού κράτους.

Το 626 ο Ηράκλειος αντιμετωπίζει ξανά τους Πέρσες πάλι στη Νινευή. Η νίκη έρχεται μετά από προσωπική μονομαχία του Αυτοκράτορα με τον Πέρση επικεφαλής στρατηγό Ραζάτη. Οι συνεχείς ήττες προκαλούν την πτώση του καθεστώτος του Χοσρόη Β΄ και το οριστικό τέλος του περσικού κινδύνου για την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ηράκλειος, έχοντας πετύχει μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες και έχοντας εξουδετερώσει τον από αιώνων εχθρό της Αυτοκρατορίας, επιστρέφει στη Βασιλεύουσα, όπου εισέρχεται θριαμβευτικά από τη Χρυσή Πύλη, στις 14 Σεπτεμβρίου 628. Μπροστά του βρισκόταν το ανακτηθέν από τους Πέρσες κειμήλιο του Τίμιου Σταυρού. Ο Αυτοκράτορας είναι πια 54 ετών, ευτυχής, αλλά καταβεβλημένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!