Πρεμιέρα έκανε σήμερα στους ρωσικούς κινηματογράφους η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που γυρίστηκε στο Διάστημα, με τη Μόσχα να επαίρεται ότι κέρδισε το αντίπαλο έργο του Χόλιγουντ, εν μέσω αντιπαράθεσης με τη Δύση.

Η ταινία, υπό τον τίτλο «The Challenge», διαδραματίζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η υπόθεση έχει ως εξής: Μία χειρουργός εγκαταλείπει εσπευσμένα τη Γη για να σώσει έναν τραυματισμένο κοσμοναύτη.

">

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η Ρωσία έστειλε μία ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη για μια περίοδο 12 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Οκτώβριο του 2021, προκειμένου να κινηματογραφήσουν σκηνές στο εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά.

Η ρωσική ταινία έκανε το ντεμπούτο της στη «μεγάλη οθόνη» κλέβοντας την αίγλη ενός χολιγουντιανού έργου που ανακοινώθηκε το 2020, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Τομ Κρουζ, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Η ταινία του Χόλιγουντ θα γυριστεί με τη βοήθεια της ΝASA και της εταιρείας αεροδιαστημικής «SpaceX» του Νοτιοαφρικανού επιχειρηματία Έλον Μασκ.