Πλήθος κόσμου με λουλούδια στα χέρια, έχει φτάσει στη Μητρόπολη Αθηνών, για να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη ημέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 19:00, ενώ αύριο, Τετάρτη, θα γίνει από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι πολίτες περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στο παρεκκλήσι, τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και φορώντας μάσκες.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έβαλε τέλος στο «θρίλερ» που είχε δημιουργηθεί για τα σχετικά της κηδείας. Πλέον οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη έχουν το αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν εξ ολοκλήρου για τα διαδικαστικά, έτσι όπως ο ίδιος ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία του σε συμβολαιογραφική πράξη που είχε καταρτίσει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στον γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τη διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!