Θρήνο στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση ότι ο αγαπημένος ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη που έδινε για τη ζωή του στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο.

">

Ο καθηγητής εντατικής θεραπείας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν, Ηρακλής Τσαγκάρης, επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν, η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του.

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του».

Ο Α.Μανθόπουλος αισθάνθηκε την περασμένη Δευτέρα, 9/10, έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Παιανία, με αποτέλεσμαοι οικείοι του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παρέμεινε για λίγες ημέρες, μέχρι που η κατάσταση της υγείας του ξεκίνησε να βελτιώνεται.

Ωστόσο  ο ηθοποιός υποτροπίασε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκ νέου στην Εντατική.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Παρασκευής 13/10, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που είχαν «πεθάνει» τον ηθοποιό, προκαλώντας αναστάτωση στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Αν και είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική και τα «φώτα» της δημοσιότητας.

Η τελευταία φορά που τον «εντόπισαν» οι φωτογράφοι σε δημόσια εμφάνιση, ήταν στην κηδεία Λάκη Παπαστάθη, τον Μάρτιο, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους ζεν πρεμιέ της γενιάς του και γνώρισε τεράστια επιτυχία με τους Δύο Ξένους και την ατάκα «βρε Αία» του Νίκου Σεργιανόπουλου.