Σαν σήμερα στις 5 Απριλίου του 1994 ο frontman των Nirvana, ένα από τα πιο διάσημα ροκ συγκροτημάτα παγκοσμίως, Κερτ Κομπέιν, βάζει τέλος στη ζωή του. Το πτώμα του ανακάλυψε τρεις μέρες μετά ένας ηλεκτρολόγος, ονόματι Γκάρι Σμιθ, ο οποίος έφτασε στο σπίτι του αγαπημένου τραγουδιστή στο Σιάτλ, για να εγκαταστήσει φώτα ασφαλείας στον εξωτερικό χώρο.

Ο υπάλληλος βρήκε το είδωλο της grunge σκηνής των ’90s στο θερμοκήπιο πάνω από το γκαράζ του. Κατάλαβε ότι ήταν νεκρός μόνο όταν είδε αίμα να τρέχει από το αυτί του.

">

O τραγουδιστής του εμβληματικού συγκροτήματος, Nirvana, είχε αφήσει μέσα σε μία γλάστρα, καρφωμένο στο χώμα με στιλό, ένα σημείωμα αυτοκτονίας, το οποίο απευθυνόταν στον φανταστικό φίλο του Kurt από τα παιδικά του χρόνια, Boddah.

Το σημείωμα αυτοκτονίας του Κερτ Κομπέιν

Όπως έγραφε: «Έχω να νιώσω τον ενθουσιασμό του να ακούω, αλλά και να γράφω μουσική εδώ και πολλά χρόνια τώρα… Μου έχουν πάει καλά τα πράγματα και είμαι ευγνώμων, αλλά από την ηλικία των 7, έχω αποκτήσει μίσος για όλους τους ανθρώπους γενικά… Σας ευχαριστώ από τα βάθη του φλεγόμενου ανακατεμένου μου στομαχιού για τα γράμματα και το ενδιαφέρον σας όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι όμως στην πραγματικότητα ένα ασταθές, κακόκεφο μωρό! Δεν έχω πάθος πια, κι έτσι να θυμάστε, είναι καλύτερα να σβήσεις παρά να ξεθωριάσεις».