Η εικόνα που αντικρίζουν όσοι περνούν από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας είναι ένας πύργος… Άιφελ στην είσοδο της πόλης. Ή βασικά ένα αντίγραφο του διάσημου αυτού έργου τέχνης, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις για το αν συνάδει με το περιβάλλον και τον κόπο που χρειάστηκε για να ανεγερθεί.

Το εν λόγω δημιούργημα, σίγουρα έγινε για να «ακουστούν» τα Φιλιατρά και να διαφημιστεί η πόλη. Η στόχευση αυτή βέβαια είναι τόσο αμφιλεγόμενη που δεν ξέρουμε κατά πόσο ανταποκρίθηκε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

">

Άλλοι λένε ότι πρόκειται για το πιο “κίτς” αξιοθέατο αυτής της χώρας και άλλοι ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να φωτογραφηθούν μπροστά σε αυτό.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2012 ο δήμαρχος Παρισίων είχε κάνει αναφορά στην UNESCO για τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά ζητώντας την «άμεση απομάκρυνση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ, που πρόκειται για καρικατούρα αισχίστης μορφής και υψίστης αισθητικής προσβολής στο γαλλικό πολιτισμό και την παγκόσμια αρχιτεκτονική διανόηση, και βρίσκεται σε μικρή επαρχιακή κωμόπολη της Πελοποννήσου στην Ελλάδα».

Η πόλη αυτή φημίζεται για τις εξαιρετικές παραλίες της (η παραλία του Λαγούβαρδου είναι από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη για τους σέρφερς), ενώ έχει και σχετικά καλή ρυμοτομία.

Δείτε μόνοι σας και σχολιάστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!