Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από την είδηση του θανάτου του μεγάλου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο σπουδαίος προπονητής πέθανε σε ηλικία 77 ετών στο Βελιγράδι.

Κατά πάρα πολλούς ήταν ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος προπονητής ever ξεπερνώντς και το Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ο οποίος άλλωστε ήταν μαθητής του.

Όλοι τον αναγνώριζαν ως τον “δάσκαλο” ενώ ο Ολυμπιακός του χρωστάει το ευρωπαϊκό του status, αφού ο Ίβκοβιτς είναι αυτός που του χάρισε τα δύο πρώτα από τα τρία συνολικά κύπελα Πρωταθλητριών που έχει κατακτήσει ο σύλλογος.

Άλλωστε και το τρίτο κατακτήθηκε από ομάδα κτισμένη από τον Ν.Ίβκοβιτς που την θέση του την είχε πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Την είδηση έκανε γνωστή η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας, αναφέροντας ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο «δάσκαλος» του ευρωπαϊκού μπάσκετ νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην εντατική νοσοκομείου του Βελιγραδίου και σήμερα το πρωί η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στους πνεύμονες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γεννήθηκε το 1943 στο Βελιγράδι και εξελίχθηκε σε κορυφαίο προπονητή, αλλά και προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ.