Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν την Τουρκία, τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, να απορρίψει την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400, το οποίο η Τουρκία υπολογίζει ότι είναι τρεις φορές φθηνότερα από τα αμερικανικά αντιαεροπορικά.

Η Τουρκία απέρριψε την προσφορά των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την πώληση των αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας Patriot μέχρι τα τέλη του 2019, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει ότι η Άγκυρα θα πρέπει να αρνηθεί την αγορά των S-400 της Ρωσίας, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενοι επίσημες τουρκικές πηγές.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα δεν ήταν ικανοποιημένη από την απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσουν στην Τουρκία το δάνειο που απαιτούνταν για την αγορά των Patriot ή να συμμετέχει σε μια κοινή παραγωγή του οπλικού συστήματος.