Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχει αναλάβει πλέον τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου της 22χρονης Αρετής από τη Βαρβάσαινα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έκανε δεκτές τις επιφυλάξεις της οικογένειας για την εκδοχή της αυτοκτονίας, μετά την κατατεθείσα μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία, και ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία από το ΑΤ Αιγάλεω στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ζωής, δεχόμενος ότι υπάρχει έδαφος για έρευνα και εξιχνίαση της υπόθεσης ως ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό στη μήνυση, αναφέροντας ότι η κόρη τους έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας που πιθανόν να σχετίζεται με σατανιστικές τελετές.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, οι γονείς της φοιτήτριας θεωρούν ότι η ημερομηνία κατά την οποία εξέπνευσε το παιδί τους, η 20ή Μαρτίου, ήταν η ημέρα της πανσελήνου και η ημέρα της εαρινής ισημερίας, η οποία για τους σατανιστές είναι από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες και τη γιορτάζουν με τελετές και σεξουαλικά όργια.