Πώς κάνει αναστροφή ένα όχημα 75 μέτρων; Το θέαμα σίγουρα είναι εντυπωσιακό. Ιδιαίτερα όταν αυτό το όχημα μεταφέρει ένα πτερύγιο ανεμογεννήτριας.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς ανεμογεννητριών από το Λαύριο στη Θήβα, μέσω της Ολυμπίας οδού. Η επιχείρηση γίνεται τις νυχτερινές ώρες και στο πλαίσιο αυτής στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης έγινε με επιτυχία στα διόδια Ελευσίνας η αναστροφή των δύο πρώτων οχημάτων μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννήτριας, με μήκος 75 μ. το κάθε ένα! Η αναστροφή έγινε επειδή λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου μήκους των οχημάτων δεν ήταν δυνατόν να στρίψουν δεξιά στον κόμβο Μεταμόρφωση της Αττικής Οδού, προς την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας.

Για να επιτευχθεί η αναστροφή, το προσωπικό της Ολυμπίας Οδού απέκλεισε τη δεξιά και μεσαία λωρίδα πριν από τα διόδια Ελευσίνας, αφαίρεσε τον διαχωριστή των διοδίων και για λίγα λεπτά- με τη συνδρομή της Τροχαίας- σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων στα δύο ρεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή ήταν η πρώτη από τις συνολικά 7 διελεύσεις- 2 ή 3 οχημάτων κάθε φορά- που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, για τη μεταφορά των πτερυγίων ανεμογεννητριών στο υπό κατασκευή Αιολικό Πάρκο στη θέση Κορομπίλι του Νομού Βοιωτίας.