Το uBox, το πτυσσόμενο σπίτι που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Ten Fold Engineering διπλώνει και ξεδιπλώνει μόνο του, μέσα σε 10 λεπτά και είναι έτοιμο προς χρήση!

Ο 58χρονος δημιουργός της κατασκευής David Martyn, δηλώνει ότι τα πτυσσόμενα σπίτια δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν είτε ως εστίες, είτε ως εργασιακοί χώροι, είτε ως καταστήματα, είτε ως ό,τι φανταστεί ο ενδιαφερόμενος, σε όποιο σημείο το θέλει.

Καναπέδες, κρεβάτια και καρέκλες μπορούν να αποθηκευτούν στους χώρους που υπάρχουν και ολόκληρη η μονάδα να «διπλωθεί» και να φορτωθεί σε φορτηγό χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία για αυτό.

Ο David Martyn μαζί με τους τέσσερις μηχανικούς του χρειάστηκαν επτά χρόνια και ξόδεψαν τέσσερα εκατομμύρια λίρες προκειμένου να εξελίξουν και να πατεντάρουν τον σχεδιασμό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτή η σχεδίαση αλλάζει δυναμικά την αγορά των ακινήτων.

Μάλιστα, τα βίντεο με τα σχέδια των σπιτιών έχουν γίνει viral στα social media, με τον 58χρονο αρχιτέκτονα να ευελπιστεί ότι αυτή η δημοσιότητα ίσως αποτελέσει την αρχή για την χορήγηση αδειών στους κατασκευαστές, για μαζική παραγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κόστος τους κυμαίνεται στις 100.000 ευρώ.