Μία ακόμη ιδιαίτερα περίεργη συνταγή φαγητού από την Κίνα έγινε γνωστή το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά ένα ψάρι με ωμό κεφάλι.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από παράξενα πιάτα, αλλά λίγα είναι εκείνα που πραγματικά προκαλούν αναγούλα. Αυτό το πιάτο είναι ένα από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, από έναν εστιάτορα στην πόλη Chiayi, στην Ταϊβάν. Το πιάτο, γνωστό και ως «ζωντανό-νεκρό ψάρι» αποτελείται από ένα ολόκληρο ψάρι, συνήθως κυπρίνο, του οποίου το σώμα έχει μαγειρευτεί και καλύπτεται με σάλτσα ενώ το κεφάλι διατηρείται ζωντανό.

Το περίεργο πιάτο άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο στην Κίνα και την Ταϊβάν το 2007 όταν φωτογραφίες και βίντεο της παράξενης «λιχουδιάς» άρχισαν να κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Το κεφάλι του ψαριού τυλίγεται με μια πετσέτα με παγάκια και το σώμα του βυθίζεται μέσα σε καυτό λάδι και τηγανίζεται για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, το ψάρι τοποθετείται προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο, καλύπτεται από γλυκόξινη σάλτσα και σερβίρεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!