Πληθαίνουν οι φωνές που εκφράζουν την ευθεία αντίθεσή τους στη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου για την «φραγή» στην ΑΔΑΕ και την έρευνα που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μετά τις αντιδράσεις του νομικού κόσμου στην «διαβόητη»  γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι εργαζόμενοι στις Ανεξάρτητες Αρχές ασκούν δριμεία κριτική στην προσπάθεια για περιχαράκωση της ανεξαρτησίας της ΑΔΑΕ.

">

Όπως ανακοίνωσε η  Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών (OEAA) εκφράζει την «πλήρη εναντίωσή της στη διατύπωση οποιασδήποτε άμεσης ή έμμεσης απειλής επιβολής ποινικών κυρώσεων στους εργαζομένους των Ανεξάρτητων Αρχών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών διατυπώνει την «έντονη ανησυχία της για τις αρνητικές συνέπειες στον σεβασμό της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και των αναγνωρισμένων, από το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο, αρμοδιοτήτων των Ανεξάρτητων Αρχών, τις οποίες αρκετοί θα προστρέξουν –αντισυνταγματικά– να αμφισβητήσουν ορμώμενοι από την πρόσφατη γνωμοδότηση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αρμοδιότητες της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)».