Ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Kontra τόνισε ότι «εγώ δεν λιποτάκτησα, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαι μάχιμος».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «χωρίς να αισθάνομαι ότι η ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική Παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της», αφήνοντας σαφείς αιχμές την ίδια ώρα για την ενίσχυση των μικρών αριστερών κομμάτων, όπως για παράδειγμα πως «εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», όπως τόνισε.

">

Ερωτηθείς σχετικά με την αποστροφή του στις τελευταίες του ομιλίες ότι θα είναι μαζί με τους πολίτες από τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως «στην πολιτική μου διαδρομή ούτε μια φορά δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν φυγομάχησα. Σας θυμίζω το 2015 κάποιοι πολιτικοί μου αντίπαλοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο.

Εγώ όχι μόνο δεν έφυγα με ελικόπτερο, αλλά έμεινα και έδωσα τη μάχη», λέγοντας πως «κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν έδωσε τέτοια μάχη. Όλοι οι προκάτοχοί μου εγκατέλειψαν». Σε προσωπικούς τόνους, «έδωσα τη μάχη, έμεινα όρθιος, ξέρω να δίνω τη μάχη στα δύσκολα» αποκρίθηκε και πρόσθεσε πως «αισθάνομαι ότι το χρέος μου απέναντι στη χώρα το έχω πράξει και με το παραπάνω, όταν με καλούσε η ιστορία να το πράξω».