Αγωνία έχουν οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί και τα βαρυσήμαντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα των εκλογών ως προς το αν θα είναι ξανά στην κυβέρνηση ή αν θα «αποσυρθούν» για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, ή αν θα μετακινηθούν σε υπουργεία που δεν τους είναι αρεστά, μετά την πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκτεταμένες αλλαγές.

Όπως είπε ο ίδιος θα υπάρξει rotation δανειζόμενος τον γνωστό αθλητικό όρο. «Rotation» σημαίνει ότι αρκετοί από τους υπουργούς της προηγούμενης τετραετίας, θα μείνουν στις κερκίδες, για να παρακολουθούν τους νέους που θα βρίσκονται στα roster.

">

«Το κοινοβουλευτικό σύστημα επιτάσσει η κυβέρνηση να ορκίζεται αμέσως, Τρίτη, Τετάρτη», δήλωσε στο Mega ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «δεν είναι ένδειξη αλαζονείας αλλά καλής προετοιμασίας» το γεγονός πως είναι έτοιμος για το νέο υπουργικό του συμβούλιο.

 «Κάποιοι από το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί», διεμήνυσε ξανά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του ΣΚΑΪ καθώς έχουν φουντώσει τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα επιλέξει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει μάλιστα όσους βιάζονται να ράψουν υπουργικό κοστούμι, πως τελικά μπορεί να το χρησιμοποιήσουν σε … γάμους και βαφτίσεις και όχι για τα υπουργικά έδρανα.

«Το καλοκαίρι έχει πολλές βαφτίσεις και γάμους και δεν θα πάει χαμένο», δηλώνει με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στις σκέψεις του κ. Μητσοτάκη, «δεν είναι μια κυβέρνηση ισορροπιών ή γεωγραφικής εκπροσώπησης», αλλά μια κυβέρνηση που «μπορεί να κάνει τη δουλειά».