Με 35 έδρες τα κόμματα της ελληνικής Δεξιάς, έχουν την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από το 2012 και το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, αν περιλάβουμε και τα κόμματα που έχουν μείνει εκτός Βουλής: «Σπαρτιάτες», Ελληνική Λύση και Νίκη (σε επίπεδο ψηφοφόρων, καθώς σε επίπεδο ηγεσίας αναζητείται στίγμα), είναι στην Βουλή και οι Εμφιετζόγλου-Μπογδάνος, Λατινοπούλου κλπ. αν και εκτός Βουλής με χαμηλά ποσοστά (περίπου 1% και οι δύο), Εθνικό Μέτωπο κλπ., αλλά όλοι μαζί οι σχηματισμοί «στα δεξιά» της ΝΔ, φτάνουν το 15%, όταν η ίδια η ΝΔ ξεπέρασε το 40%.

">

Είναι η μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Δεξιάς από το 1977 στην ελληνική Βουλή, όταν η «καραμανλική» ΝΔ (μια άλλη δεξιά από τη σημερινή ΝΔ) και η Εθνική Παράταξη, είχαν κερδίσει το 50% των ψήφων!

Πρακτικά ΝΔ, ας πούμε η κεντροδεξιά, αν και πλέον το κόμμα έχει μεγάλο ποσοστό «πασοκογενών» ψηφοφόρων και η «καθαρή» ελληνική Δεξιά ψηφίστηκε συγκεντρωτικά από το 55% των Ελλήνων ψηφοφόρων που ψήφισαν στην σημερινή ψηφοφορία.

Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της Μεταπολίτευσης (ακόμα και από τις εκλογές του 1974) και επιστρέφει την Δεξιά στα προδικτατορικά επίπεδα!