Ένας 24χρονος Ιάπωνας στον οποίο καταβλήθηκαν από λάθος 338.000 ευρώ ως επίδομα δήλωσε ότι  έχει ήδη σπαταλήσει σε διαδικτυακά καζίνο και πως θα τα επιστρέψει σιγά σιγά.

Στις 8 Απριλίου ο 24χρονος είδε να πιστώνεται στον λογαριασμό του το ποσό των 46,3 εκατ. γεν (338.000 ευρώ) έπειτα από λάθος τοπικών αξιωματούχων που ήταν αρμόδιοι για το πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε 463 νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα που είχαν πληγεί από την πανδημία covid-19. Στις 11 Μαΐου οι αρχές της Αμπού ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν νομικά εναντίον του άνδρα, μετά την άρνησή του να επιστρέψει τα χρήματα.

«Λυπάμαι πραγματικά που τα έχω σπαταλήσει όλα», δήλωσε σήμερα ο 24χρονος άνδρας ο οποίος ζει στην πόλη Αμπού στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο πελάτης του έχασε όλα τα χρήματα στον διαδικτυακό τζόγο όμως δεσμεύτηκε πως ο πελάτης του έχει αποφασίσει να τα επιστρέψει σιγά σιγά.

Ο δήμαρχος της Άμπου, ο Νοριχίκο Χανάντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «χάρηκα ειλικρινά» από την αλλαγή στάσης του άνδρα, αλλά δεν πρόκειται να αποσύρει την αγωγή εναντίον του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!