Κόσμος

«Σταματήστε να κόβετε το σαρκοβόρο φυτό σε σχήμα… πέους» – Συστάσεις στην Καμπότζη (βίντεο)

Μπορεί να οδηγηθεί σε εξαφάνιση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Καμπότζης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τόνισε πως το φυτό «θα καταστραφεί», με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε με τρεις γυναίκες από την Καμπότζη να τα μαζεύουν στο βουνό «Bokor».

Οι γυναίκες φαίνονται να μαζεύουν ενθουσιασμένες τα φυτά-πέη και να τα κρατούν, βάζοντας τα και στο πρόσωπό τους, ενώ συγκρίνουν την ομοιότητά τους με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη αληθινού πέους.

Το φυτό, που ονομάζεται «Nepenthes bokorensis», έχει έναν μακρύ σωλήνα που μοιάζει με άξονα και τον οποίο χρησιμοποιεί για να πνίγει τα έντομα και ένα καμπυλωτό καπάκι που μοιάζει πολύ με το κεφάλι των ανδρικών γεννητικών οργάνων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Καμπότζης δημοσίευσε στο Facebook: «Αυτό που κάνουν είναι λάθος και δεν πρέπει να το ξανακάνουν στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε που αγαπάτε τους φυσικούς πόρους, αλλά μην μαζεύετε τα λουλούδια, αλλιώς θα καταστραφούν» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Όταν μυρίζεις μια στάμνα bokorensis, μυρίζει γλυκά – ακριβώς όπως μια καραμέλα» δήλωσε στο Live Science ο François Mey, ένας βοτανικός εικονογράφος που περιέγραψε πρώτος το είδος.

Το N. bokorensis αναπτύσσεται σε έδαφος με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, οπότε πρέπει να συμπληρώνει τη διατροφή του με ζωντανή λεία, κυρίως μυρμήγκια.

Exit mobile version