Λιγότερο από δύο ημέρες απέμειναν για τις εκλογές του Μαΐου και η ώρα της αλήθειας έφτασε, καθώς σύντομα θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο «νικητής» και ο ποιος ο ηττημένος, αλλά και εάν τελικά θα οδηγηθούμε σε δεύτερες κάλπες τον Ιούλιου. 

">

Από την ημέρα που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος -και κυρίως μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου σε 13 κόμματα- έχει εκτοξευθεί το ποσοστό του «άλλου κόμματος» και των αναποφάσιστων, κάτι που δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών ή δεν έχει επιλέξει μέχρι στιγμής που θα ρίξει τη ψήφο του, είτε θα τη ρίξει σε ένα από τα μικρά κόμματα, που πιθανότατα δεν θα μπουν στη Βουλή.

Ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, γι’ αυτό συμβαίνει και το προαναφερθέν φαινόμενο, είναι οργισμένο με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θέλει να φύγει από την ηγεσία της χώρας, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποιο άλλο κόμμα που πιθανότατα θα μπει στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) και γι’ αυτό είτε δεν γνωρίζει τις θα ψηφίσει (σσ. οι περισσότεροι θα πήγαιναn προς το κόμμα του Η.Κασιδιάρη), είτε έχει βρει κάποιο άλλο μικρό κόμμα, το οποίο τον κέρδισε με το πρόγραμμά του.