Τα δεκάδες αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη που προσγειώνονται και απογειώνονται σχεδόν καθημερινά από την 112ΠΜ στην Ελευσίνα πραγματοποιούν «ανθρωπιστικές» αποστολές κατά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

">

Κατ’αρχήν παραδέχθηκε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και την αερογέφυρα των αμερικανικών μεταφορικών αεροσκαφών στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα.

Εν συνεχεία δήλωσε:

“Η άδεια χρήσης σε ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια, πέραν των όρων της Αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ, δόθηκε για μεταφορικά αεροσκάφη, όπως και για υποστηρικτικά ελικόπτερα και προσωπικό.

Τα μέσα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή για εκκενώσεις και μεταφορά πολιτών των ΗΠΑ ή και Ελλήνων αν απαιτηθεί”.

Όπως όμως  έχει αποκαλύψει το pronews.gr τα δεκάδες C-130 της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) που προσγειώνονται καθημερινά στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα, μεταφέρουν όχι αμάχους ή ομήρους αλλά εφόδια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ-Χαμάς βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατάσταση στην Μέση Ανατολή έκρυθμη, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει διευκολύνσεις από την Ελλάδα, με την Αθήνα να παραχωρεί άδεια για την εγκατάσταση δεκάδων αμερικανικών αεροσκαφών στην 112 Πτέρυγα Μάχης.

Μόνο σε μια ημέρα είχαν  προσγειωθεί οκτώ διαφορετικά αμερικανικά C-130 με εφόδια από ΗΠΑ,

Αυτά  κατά τον Ν.Δένδια εκτελούν «ανθρωπιστικές» αποστολές. και ίσως είναι αυτός ο λόγος που η Ελλάδα δεν ζήτησε κανένα απολύτως αντάλλαγμα, για την  παραχώρηση της αεροπορικής βάσης  της ΠΑ που είναι εκτός πλαισίου της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ,  καθώς πρόκειται για “ανθρωπιστικούς” λόγους, φυσικά.

Οι  ΗΠΑ πρέπει να είναι «πρωταθλήτριες» στις ανθρωπιστικές αποστολές, με τόσες πολλές που εκτελούν από την 112 ΠΜ.

Αλλά  εν πάση περιπτώσει το ότι δεν ζητήθηκε κανένα απολύτως αντάλλαγμα δεν βαραίνει τόσο τον Ν.Δένδια όσο την κεντρική διοίκηση του Μεγάρου Μαξίμου.