Με σκληρή γλώσσα κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου για την πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος προχώρησε σε νέα παρέμβαση.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου προειδοποίησε για διεθνή διασυρμό της Ελλάδας και τον κίνδυνο η χώρα να παύσει να θεωρείται φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 FM, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «υπερέβη το όριο που θέτει ο νόμος για τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα, αλλά και την πάγια, μακροχρόνια τακτική της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

">

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον Ισίδωρο Ντογιάκο να ανακαλέσει την γνωμοδότηση και εξήγησε ότι η ουσία του ζητήματος που έχει προκύψει συνίσταται σε δύο πράγματα.

«Το πρώτο, λοιπόν, είναι εάν τις ανεξάρτητες αρχές που προβλέπει το Σύνταγμα, αλλά ανεξάρτητες αρχές προβλέπει και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να έρθει ο εθνικός νομοθέτης ο κοινός και να τις ευνουχίσει, να περιορίσει τις ελεγκτικές αρμοδιότητές του, να τις διαπλάσει όπως νομίζει. Η απάντηση είναι όχι, διότι δεν ερμηνεύεται το Σύνταγμα με βάση το νόμο, αλλά ο νόμος με βάση το Σύνταγμα και άλλους υπερέχοντες κανόνες, όπως είναι το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά πρωτίστως το Σύνταγμα.