H νευρικότητα χτυπάει «κόκκινο» στις διεθνείς αγορές, οδηγώντας σε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους επενδυτές: Το μεσημέρι της Τετάρτης – και ενώ οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου σημείωναν ισχυρή άνοδο στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street – ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν στο 8,3% τον Απρίλιο , ενώ είχε φτάσει στο 8,5% τον Μάρτιο.

Τα μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο – όταν ξεκίνησαν οι πιέσεις στις τιμές – που ο πληθωρισμός «φρενάρει» , κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι η αμερικανική οικονομία μπαίνει σε μία φάση ομαλοποίησης.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο πληθωρισμός καταγράφηκε στο 8,3% – και όχι στο 8,1%, όπως είχαν προβλέψει οι αναλυτές – οδήγησε τους επενδυτές σε sell off, μιας και η αγορά προεξοφλεί ότι τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η Fed με την άνοδο των επιτοκίων δεν είναι αρκετά για να τιθασσευθεί η ανοδική τάση των τιμών.

Σε πλήρη κατάρρευση είναι η αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ώρες με το Bitcoin να σημειώνει μεγάλη πτώση, συμπαρασύροντας την αγορά η οποία είναι στα «κόκκινα».

Συγκεκριμένα, η «ναυαρχίδα» της αγοράς των crypto, το Bitcoin στις 16:00 διαπραγματεύεται στα 27.800 ευρώ, σε μία τιμή η οποία είναι η χαμηλότερη εδώ και έναν χρόνο!

Η τιμή στο διάγραμμα είναι bitcoin ανά δολάριο ΗΠΑ.

Πάνω το πετρέλαιο, κάτω το αέριο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!