«Ύποπτο για διάπραξη εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος και για επαφές με εγκληματίες» χαρακτήρισε έμμεσα πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να δικαιολογήσει την παρακολούθηση και την υποκλοπή των επικοινωνιών του και να αποτινάξει από επάνω του την κατηγορία που μπορεί να τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο και μεγάλο αριθμό στελεχών της ΕΥΠ, την εισαγγελέα της ΕΥΠ και τον πρώην διοικητή Π.Κοντολέοντα στην φυλακή.

Έτσι είπε ότι «Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν τεκμηριωμένη και απολύτως δικαιολογημένη» πριν από λίγο κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην 86ης ΔΕΘ, παραδεχόμενος ότι την γνώριζε και φυσικά ως προϊστάμενος της ΕΥΠ την είχε εγκρίνει!

">

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «τα ρήγματα στην εθνική ασφάλεια δεν δημιουργούνται από τον μπακάλη ή το μανάβη, αλλά από πρόσωπα με εξουσία και κύρος», αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Άρα η δραστηριότητα του Ν.Ανδρουλάκη, κατά τον Κ.Μητσοτάκη ήταν αντεθνική και προκαλούσε «ρήγματα στην εθνική ασφάλεια»!

Κάλεσε μάλιστα τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάει στην ΕΥΠ και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του!

Δηλαδή καλεί το θύμα του κακουργηματικού χαρακτήρα, εγκλήματός να ερωτηθεί γιατί διαπράχθηκε κακούργημα σε βάρος του!

Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει του νόμου δεν πρέπει να αποδείξει ο Ανδρουλάκης, είτε τον συμπαθεί κάποιος, είτε όχι, γιατί τον παρακολουθούσαν, αλλά να αποδείξουν αυτοί που τον παρακολουθούσαν (οι έξι διευθυντές της ΕΥΠ, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π.Κοντολέων, η εισαγγελέας Β.Βλάχου και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης βάσει νόμου) γιατί τον παρακολουθούσαν και αυτή η απόδειξη πρέπει να είναι δημόσια!