(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 13:02) Δύσκολο αναμένεται να είναι το βράδυ για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα.

">

Η φωτιά που ξέσπασε το πρωί έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν υπό αντίξοες συνθήκες. Η μάχη των πυροσβεστών θα είναι ολονύκτια καθώς οι ρίψεις από αέρος έχουν πια σταματήσει μέχρι το πρώτο φως της ημέρας. Ο καπνός έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Λίγο πριν τις 17.00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση τεσσάρων περιοχών και συγκεκριμένα για το Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εκκενώθηκε και η περιοχή Άνθεια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς καίγονται τα πρώτα σπίτια. «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα», δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια κάηκαν στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα. 

Κατά πληροφορίες κάηκε και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ενώ υπάρχουν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Την ίδια είδηση επιβεβαιώνει και η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, η οποία ανέφερε πως στον οικισμό Πεύκα έχουν καεί σπίτια, όπως και στο Αετοχώρι καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Η πυρκαγιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ. Υπάρχουν φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή ενώ ήδη αναφέρονται ζημιές σε καλλιέργειες.