Ανίκανη να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα δείχνει η νέα κυβέρνηση, με τελευταία χαρακτηριστικά παραδείγματα την πρωτοφανή καταστροφή στην Καρδίτσα, αλλά και τη δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. 

">

Στην Καρδίτσα ήδη έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, αμέτρητα σπίτια έχουν βυθιστεί (ορισμένα κατέρρευσαν) και εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θριάμβευσε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εκλέχθηκε για να «βάλει μια τάξη» στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ωστόσο περίπου δύο μήνες μετά η Ελλάδα πηγαίνει από την μια καταστροφή στην άλλη! Οι φωτιές που έκαψαν όλον τον Αύγουστο την Ελλάδα, με τον Έβρο να βιώνει μια πρωτοφανή καταστροφή, καθώς εκεί σημειώθηκε η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν η αρχή.

Ο κρατικός μηχανισμός έδειξε ανίκανος να αντιμετωπίσει την καταστροφή και αρκέστηκε στα μηνύματα του «112» για εκκένωση. Μάλιστα η φωτιά έφτασε μέχρι στο σημείο να κάψει αποθήκες της 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο.

Αφού κάηκε η χώρα και ο Βασίλης Κικίλιας πήρε μια «πίστωση χρόνου», παρόλο που ήταν θεωρητικά ο υπεύθυνος, ήρθαν οι φωτιές να δείξουν την «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού και την ανικανότητά του να αντιμετωπίσει κάθε φυσική καταστροφή. Σύμφωνα με  πληροφορίες η κυβέρνηση ήξερε για την καταστροφή που ερχόταν στην Καρδίτσα, αλλά… δεν είχε σχέδια για να την αντιμετωπίσει!