Ο Πάπας Φραγκίσκος, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για την παρουσία του τόσο κατά την άφιξη του, όσο και κατά την αναχώρηση του στην Ελλάδα, η οποία όπως επισημαίνει, έλαβε χώρα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, του Αγίου Νικολάου.

Στην επιστολή του ο Ποντίφικας εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του για, όπως αναφέρει «τον διορατικό προβληματισμό» του υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν. Πρόσθεσε δε ότι η παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών αποτελεί γεφυροποιό στοιχείο στην προώθηση του διαλόγου προς όφελος της ανθρωπότητας.

Επισημαίνεται ότι, πριν την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Καρδινάλιο Parolin και είχε συνομιλήσει επανειλημμένα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπο Gallagher.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τις ανωτέρω επαφές συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βατικανού, καθώς και άλλων Ορθοδόξων και Καθολικών κρατών για την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή.