Οι κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά εισήλθαν στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ το πρωί της Πέμπτης και όπως μεταδίδεται από ανεξάρτητες δημοσιογραφικές πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άγριες μάχες σώμα με σώμα δίνονται με τους τζιχαντιστές.

Η πόλη Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) είναι η πόλη των Κούρδων ηλιολατρών Γιαζίντι που αλώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές Αυγούστου του 2014. Από το πρωί της Πέμπτης έχει ξεκινήσει η επιχείριση απελευθέρωσής της από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι υποστηρίζονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Στη μεγάλη επική επίθεση των Κούρδων συμμετέχουν οι ενωμένες κουρδικές ένοπλες δυνάμεις. Εκτός από τους ιρακινούς Κούρδους Πεσμεργκά, μάχονται δυνάμεις του YPG από τη Συρία, αντάρτες του PKK από την Τουρκία και Κούρδοι Γιαζίντι, που ζητούν εκδίκηση για τις σφαγές που υπέστησαν από το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2014.

 Σε πλάνα που μεταδίδει η κουρδική τηλεόραση βλέπουμε το Σιντζάρ να έχει καλυφθεί από πυκνούς μαύρους καπνούς.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν με βομβιστές αυτοκτονίας να σταματήσουν τους Κούρδους που επιτέθηκαν στην πόλη, αλλά είναι τέτοια η ορμή των κουρδικών δυνάμεων που τίποτα δεν φαίνεται να τους σταματά. Οι πρώτες γραμμές άμυνας τον τζιχαντιστών κατέρρευσαν από την ορμή των απογόνων των αρχαίων Μηδών.

Πολλοί τζιχαντιστές έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή. Πετάνε τα όπλα τους και υποκρινόμενοι τους αμάχους προσπαθούν να φτάσουν στη Μοσούλη για να γλιτώσουν από την οργή των Κούρδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!