Στη δημόσια παραδοχή ότι κληρικοί στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά καλόγριες, τις οποίες κρατούσαν αιχμάλωτες και ως σκλάβες του σεξ, προέβη για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αυτή θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας αναγνώρισε τη σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών από τον κλήρο.

Ο ποντίφικας τόνισε στους δημοσιογράφους, κατά την ιστορική επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, ότι η Εκκλησία έχει τη θέληση και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, σημειώνοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να υφίσταται.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος αναγκάστηκε να κλείσει ένα μοναστήρι γυναικών, οι οποίες κακοποιούνταν σεξουαλικά.

«Ο Πάπας Βενέδικτος είχε το θάρρος να διαλύσει μια εκκλησία στην οποία η κατάσταση είχε φτάσει σε σημείο σεξουαλικής δουλείας, από τους κληρικούς ή τον επικεφαλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας δήλωσε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει προκύψει κυρίως σε νέες εκκλησίες ενώ αργότερα ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι η εν λόγω εκκλησία είχε έδρα στη Γαλλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο οργανισμός της Καθολικής Εκκλησίας για τις καλόγριες καταδίκασε την κουλτούρα της σιωπής και της μυστικότητας, που τις εμπόδιζε να μιλήσουν.