Ο Δήμος της Αθήνας παρουσίασε την τελική μορφή που θα έχει η Βασιλίσσης Όλγας στα πλαίσια του «Μεγάλου Περίπατου».

Μετά τις παρεμβάσεις στην Βασιλίσσης Όλγας θα διατηρηθούν:

-Οι γραμμές ανόδου και καθόδου του Τραμ από και προς το Σύνταγμα και, όπως σημειώνεται η λωρίδα καθόδου θα χρησιμοποιείται και για την κυκλοφορία Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων από και προς τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αθηνών, καθώς και για τη διέλευση οχημάτων κοινής ωφέλειας.

-Μια λωρίδα εισόδου των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων προς το χώρο στάθμευσης της «Αίγλης» στο Ζάππειο. Η έξοδός τους θα γίνεται από το μικρό δρομάκι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του γυμναστηρίου του Φωκιανού.

Η στάση του τραμ στην κατεύθυνση προς το Σύνταγμα που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρδηττού, θα μετακινηθεί στον πεζόδρομο της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, απέναντι από τη στάση της αντίθετης κατεύθυνσης, μπροστά από την είσοδο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, η πεζοδρόμηση, που έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενοποιεί το Ολυμπιείο με το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο και θα ολοκληρώσει «τη μεγάλη αρχαιολογική διαδρομή από τον Κεραμεικό μέχρι τον λόφο του Αρδηττού και το Παναθηναϊκό Στάδιο».

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει πως κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας, θα φυτευτούν περισσότερα από 150 δέντρα, 5.500 θάμνοι και περίπου 3.500 πολυετή φυτά, ενώ μαρμάρινοι πάγκοι και χαμηλές κυλινδρικές κατασκευές θα σχηματίζουν τον άξονα της διαδρομής από την Βασ. Όλγας, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τον λόφο του Αρδηττού.

Ο φωτισμός του πεζοδρόμου θα είναι παρόμοιος με αυτόν της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Με αφορμή την παρουσίαση ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε την Βασιλίσσης Όλγας «πνεύμονα» του Μεγάλου Περιπάτου.