
Η Δανία προστέθηκε σε μία μεγάλη λίστα χωρών που έχουν αναστείλει τις πτήσεις από και προς Βρετανία, λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Οι πτήσεις από τη Βρετανία στη Δανία θα ανασταλούν για 48 ώρες από τις 11:00 ώρα Ελλάδος σήμερα το πρωί.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού το οποίο είναι πιο μεταδοτικό. Η κυβέρνησή του ενίσχυσε τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αναχαίτιση της πανδημίας στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία και επίσης αναθεώρησε τα σχέδιά της να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ελ Σαλβαδόρ, το Ιράν και άλλες υιοθέττησαν περιορισμούς όσον αφορά τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και τις πτήσεις αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Τζόνσον.