Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο, Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα διεξάγεται, για προληπτικούς λόγους, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από ενδεχόμενη κατολίσθηση χωμάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Ο καιρός χαλάει για τα καλά από το βράδυ του Σαββάτου (06.01.2024) με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα. Μάλιστα το επίπεδο βροχόπτωσης θα είναι κατηγορίας 4 και στη Δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιοστά, καθώς περιμένουμε σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Όπως αναφέρoυν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 06/01 με κύρια χαρακτηριστικά:

– Τις βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 07/01 θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός των νοτιότερων νησιωτικών τμημάτων.

– Τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.

– Τα σημαντικά ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές περισσότερα από 150-200 mm.

– Τις πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα ~1500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).

– Τους νότιους ανέμους εντάσεως έως 7-8 μποφόρ.

– Τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το meteo.gr το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).