Το ενδεχόμενο του συνολικού κλεισίματος της υψηλής γέφυρας των Σερβίων στην Κοζάνη εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς, έπειτα από τις σοβαρές ρωγμές που εντοπίστηκαν κατά την τεχνική επιθεώρηση.

Από το βράδυ της Κυριακής (12/3) η διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύτηκε και έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις επαγγελματιών και πολιτών.

Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει και τις μετακινήσεις των μαθητών που μεταφέρονται καθημερινά με σχολικά λεωφορεία στα σχολεία τους, στα Σέρβια Κοζάνης.

Τα σχολικά λεωφορεία παίρνουν τους μαθητές από τα χωριά τους, στη συνέχεια οι μαθητές αποβιβάζονται σε μία μεγάλη αλάνα στα όρια της γέφυρας και από εκεί με μικρότερα λεωφορεία των ΚΤΕΛ – τα οποία είναι μέσα στο επιτρεπτό όριο των 3,5 τόνων- περνούν τη γέφυρα, τους αφήνουν και πάλι σ’ ένα σημείο και από εκεί επιβιβάζονται σε 50θεσιο λεωφορείο και μεταφέρονται στο σχολείο!

">

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη Γέφυρα των Σερβίων.