Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, «κρούουν το καμπανάκι» για τα λεωφορεία, καθώς είναι 25 ετών, και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «”κανιβαλίζουμε” λεωφορεία για να πάρουμε ανταλλακτικά και να τα βάλουμε σε άλλα».

Μάλιστα, πέρα από τις βλάβες που προκύπτουν, παρατηρούνται συχνά καθυστερήσεις και στα δρομολόγια, με το επιβατικό κοινό να ταλαιπωρείται και να ξεσπά στους οδηγούς.

«Η εικόνα στις συγκοινωνίες είναι δύσκολη. Οι εργαζόμενοι εκπέμπουμε εδώ και χρόνια SOS για αυτή την κατάσταση. Έχει να κάνει με ελλείψεις σε οδηγούς και τεχνίτες, αλλά και άλλα οχήματα που είναι παλιά», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Θανάσης Οικονόμου, οδηγός ΟΣΥ.

«”Κανιβαλίζουμε” λεωφορεία για να πάρουμε ανταλλακτικά και να τα βάλουμε σε άλλα λεωφορεία. Υπάρχει πρόβλημα εδώ και χρόνια με την έλλειψη ανταλλακτικών, αλλά δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα εάν δεν έρθουν σύγχρονα λεωφορεία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, από το 2010 και μετά έχουν παρατηρηθεί τα συγκεκριμένα προβλήματα και όσο περνούν τα χρόνια η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!