Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες αεροσκάφους, το οποίο αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο με φλόγες να ξεπηδούν από τον κινητήρα του, καθώς έπεσε πάνω σε σμήνος από αγριόχηνες.

Το αεροσκάφος της πτήσης 1958 της American Airlines με προορισμό το Φοίνιξ της Αριζόνα πετούσε ήδη 40΄ όταν συνέβη το τρομακτικό περιστατικό. Ανατριχιαστικό βίντεο καταγράφει φλόγες να εκτοξεύονται από τον κινητήρα όταν «ρούφηξε» πουλιά λίγο μετά την απογείωσή του, ενώ ακούγονται ανησυχητικοί θόρυβοι κατά τη δραματική κάθοδο του αεροσκάφους.

">

Το Boeing 737 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Τζον Γκλεν Κολούμπους του Οχάιο την Κυριακή γύρω στις 07:43 π.μ. τοπική ώρα, αλλά οι ταξιδιώτες βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο αεροδρόμιο στις 08:22 π.μ. καθώς οι κυβερνήτες του αεροσκάφους επέστρεψαν εσπευσμένα για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε σμήνος από αγριόχηνες κατά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να ξεπηδούν φλόγες από τον κινητήρα, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι άκουγαν «περίεργους, παλλόμενους θορύβους» καθώς το δράμα εκτυλισσόταν χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.