Από πολυτελή ξενοδοχεία και γαστρονομικούς παραδείσους μέχρι μουσεία και ιστορικά αξιοθέατα, το περιοδικό Time δημοσίευσε τη λίστα με τους 100 κορυφαίους προορισμούς του 2025, ανάμεσά τους, και ένας ελληνικός χώρος πολιτιστικής κληρονομιάς καταφέρνει να ξεχωρίσει, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά και μια χώρα με πλούσια ιστορία που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες.

Για τη σύνταξη της λίστας, η ομάδα του Time ανέλυσε παράγοντες όπως η καινοτομία η επιρροή των προορισμών, επιλέγοντας σημεία που προσφέρουν αυθεντικές και αξέχαστες εμπειρίες.

«Η έκρηξη των βίντεο στα social media έχει καταστήσει άλλους πολιτισμούς πιο προσβάσιμους, προκαλώντας τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες πέρα από τα συνηθισμένα», σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού, επισημαίνοντας την αναγέννηση της τουριστικής βιομηχανίας που έχει ξεπεράσει πλέον τα επίπεδα της προ πανδημίας εποχής.

Ανάμεσα στους εντυπωσιακούς προορισμούς, το Time αναφέρει:

  • Λίμα, Περού: Το εστιατόριο AWA, που φέρνει στο προσκήνιο την παραδοσιακή κουζίνα του Αμαζονίου.
  • Ζιμπάμπουε: Το πολυτελές θέρετρο Mbano Manor Hotel προσφέρει θέα στους εμβληματικούς καταρράκτες της Βικτώριας.
  • Αριζόνα, ΗΠΑ: Το Αστεροσκοπείο Lowell στο Φλάγκσταφ διαθέτει πλέον υπαίθριο πλανητάριο με ζωντανά σχόλια για τον νυχτερινό ουρανό.
  • Ευρώπη: Το θρυλικό Simplon-Orient-Express εμπλουτίζεται με το βαγόνι L’Observatoire, που έχει σχεδιαστεί από τον Γάλλο καλλιτέχνη JR και προσφέρει παράθυρα με πανοραμική θέα και μοναδικές εκπλήξεις για τους επιβάτες.

Ανάμεσα στα σπουδαιότερα μέρη του 2025, η Ελλάδα βρίσκει τη θέση της με το ανάκτορο των Αιγών στη Βεργίνα.

«Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που αλλάζουν τον κόσμο», γράφει το Time, τονίζοντας τη σημασία της στέψης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το ανάκτορο των Αιγών, το τελετουργικό κέντρο της μακεδονικής δυναστείας, ανοίγει πλέον τις πύλες του στους επισκέπτες, ύστερα από 16 χρόνια αναστηλωτικών εργασιών.

Το επιβλητικό μνημείο, τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Παρθενώνα, αναβιώνει την αίγλη του παρελθόντος. Στην αυλή του, όπου κάποτε στέφθηκε ο Αλέξανδρος, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις περίτεχνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, ενώ στο εσωτερικό, οι αίθουσες τραπεζαρίας μεταφέρουν τους ταξιδιώτες στην εποχή του βασιλιά Φιλίππου Β’.