«Ερήμωσε» η Θεσσαλονίκη μετά τo πρώτο βράδυ του μίνι lockdown με τις ΜΕΘ να γεμίζουν στα νοσοκομεία. Μάλιστα, λόγω αναστολών εργασίας, δεν μπορούν να αναπτυχθούν νέες κλίνες.

Ως γνωστόν, η συμπρωτεύουσα – καθώς και η Λάρισα, η Χαλκιδική και το Κιλκίς – μπήκαν από χτες (01/10) στο Επίπεδο Συναγερμού 4 («κόκκινο») του επιδημιολογικού χάρτη, με αποτέλεσμα να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για μία εβδομάδα.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης άρχισαν να κατεβάζουν ρολά.

Μετά τη 01:00, ελάχιστα ήταν τα οχήματα που κινούνταν στους δρόμους της πόλης και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης είχαν στηθεί αστυνομικά μπλόκα, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα.

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν οι ΜΕΘ της πόλης

Την ίδια ώρα, ασφυκτικά γεμάτες είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, χθες δεν υπήρχε ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη στη συμπρωτεύουσα.

Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν αυτή τη στιγμή 71 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στην κορύφωση του τρίτου κύματος το αντίστοιχο νούμερο ήταν 193. Λόγω αναστολών εργασίας, δεν μπορούν να αναπτυχθούν νέες κλίνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!