Η διατροφολόγος Ιρίνα Ριλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, αποκάλυψε τις καλύτερες διατροφικές πηγές ιωδίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το ιώδιο είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Το σώμα δεν παράγει μόνο του ιώδιο, οπότε μπορούμε να το πάρουμε από τα φύκια, τα θαλασσινά, τους καρπούς φεζόια, τους λωτούς και τα καρύδια».

Το σελήνιο είναι ένα άλλο ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την παραγωγή των δυο κύριων μεταβολικών ορμονών Τ3 και Τ4, τα οποία εκκρίνει ο θυρεοειδής.

«Η καλύτερη πηγή σεληνίου είναι το βραζιλιάνικο καρύδι» πρόσθεσε η διατροφολόγος.

Ένα άλλο μυστικό της υγείας του θυρεοειδούς είναι η τυροσίνη, ένα αμινοξύ απαραίτητο για τη φυσιολογική παραγωγή ορμονών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η τυροσίνη βρίσκεται στο αβοκάντο, στο ακτινίδιο, στα σύκα, στα βερίκοκα και στις μπανάνες» κατέληξε η διατροφολόγος Ιρίνα Ριλ.