Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στα φαρμακεία της χώρας για τα δωρεάν self tests με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σύστημα διάθεσής τους, καθώς από το πρωί παρουσιάζονται σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, καθώς καλούνται μέσα σε δύο μόλις εικοσιτετράωρα να προμηθεύσουν τον γενικό πληθυσμό με… εκατομμύρια self tests. Τουλάχιστον, όπως, αναφέρουν, με τα rapid tests δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες εξαγγελίες, της 30ης Νοεμβρίου, η χορήγηση αυτή επεκτείνονταν χρονικά σε διάστημα 15 ημερών, από τις 6 έως τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν όσο τον δυνατόν περισσότερα self tests πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Φαινόμενα αισχροκέρδειας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα καταναλωτικές οργανώσεις εκφράζουν επιφυλάξεις για τις μάσκες τύπου ΚΝ95 που απαιτούνται από αύριο για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας από διαφορά σημεία και κυρίως από τα φαρμακεία.