Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν, πως βάσει των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Sputnik V εξουδετερώνει τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Συνομίλησα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, πραγματοποίησαν έρευνα, και το Sputnik V θα εξουδετερώνει σίγουρα τη νέα μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο Πούτιν.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε αναφέρει προσφάτως ότι «η πρόσφατη προκαταρκτική εργαστηριακή μελέτη του Κέντρου Gamaleya δείχνει ότι το Sputnik V επιδεικνύει υψηλή εξουδετερωτική δραστηριότητα κατά της παραλλαγής Όμικρον (B.1.1.529) του ιού και εκτιμάται πως να παρέχει ισχυρή άμυνα έναντι σοβαρής νόσησης και νοσηλείας».

Αυτό, καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία, ούσα ήδη κυρίαρχη σε αρκετές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Η υπερμεταδοτικότητα του νέου στελέχους έχει σημάνει παγκόσμιο «συναγερμό», με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν ότι δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση. Εντούτοις, η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών, με τις κυβερνήσεις από ολόκληρο τον κόσμο να αναλαμβάνουν δράση απέναντι στην Όμικρον.