
Οι οπαδοί των πικάντικων φαγητών μπορεί να προσφέρουν ένα δώρο στην καρδιά τους, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Κίνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Hypertension. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι Κινέζοι συμμετέχοντες που απολαμβάνουν πικάντικα τρόφιμα έχουν την τάση να τρώνε λιγότερο αλάτι και να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνους που προτιμούν τα λιγότερο πικάντικα τρόφιμα. Και η σύνδεση ανάμεσα σε πικάντικα και αλμυρά τρόφιμα μπορεί να εντοπιστεί μέχρι τον εγκέφαλο.
Οι άνθρωποι που δεν προτιμούσαν τα πικάντικα τρόφιμα, κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 13,4 γραμμάρια αλατιού την ημέρα σύμφωνα με τη μελέτη, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν καυτερά πιάτα και των οποίων η μέση πρόσληψη αλατιού ήταν μόλις 10,3 γραμμάρια την ημέρα.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr