Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε με την πρώτη «ματιά» αλλά εν μέσω καραντίνας υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να διορθώσουμε τη διατροφή μας και να «γνωρίσουμε» νέα «θαυματουργά» τρόφιμα.

Οι διατροφολόγοι κάνουν λόγω για την πιο ευεργετική για την υγεία μας εποχή, αυτή που διανύουμε.

Μιλάνε για έναν διατροφικό θησαυρό, που ακούει στο όνομα σουσάμι. Το ταχίνι που παράγεται από το σουσάμι έχει την τιμητική του και μπορεί να μας απογειώσει σε ενάργεια προσφέροντας βιταμίνες σε μεγάλη ποσότητα, χωρίς να επιβαρύνει την υγεία μας.

Στο σουσάμι περιέχονται βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, νιασίνη), ενώ το έλαιό του περιέχει άφθονη αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, κυρίως με τη μορφή της γ – τοκοφερόλης.

Στο σουσάμι θα βρείτε μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Στα συν της εποχής προσθέστε και τον χαλβά, τον παραδοσιακό, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη και δείτε αυτή τη περίοδο μέχρι το Πάσχα, σαν μια ευκαιρία για τόνωση του οργανισμού σας.